A stílust tanulni lehet, de megvenni nem

Gentleman Style

Gentleman Style

Az ingekről általában

2014. október 04. - _bézsé_

Azt gondolom, mondani sem kell, hogy minden férfinak szüksége van ingekre. Vagy a munka miatt, vagy egy esemény miatt, vagy csak úgy. De a lényeg, legyenek ingeid. De hogy ne legyen ilyen egyszerű a dolog, több féle szabású, felhasználású ingek vannak, lássuk mik ezek.


A vásárlásnál nagyon figyelni kell a méretet, hogy jót vegyünk belőle. Ha még sosem vettél inget magadnak, akkor érdemes otthon egy mérőszalaggal az ádámcsutkád vonalában megmérni a nyakad kerületét, ugyanis ez a szám határozza meg, hogy mekkora kell neked. A legritkább esetben használják az ingek méretezésénél S/M/L/XL módszert, inkább ilyeneket látsz a címkére nézve: 39/40, 40/41, stb. Na, ezek a nyakméretet jelölik. Előfordul, hogy látsz még egy számot (39/170), ilyenkor a nagyobbik a testmagasságot jelöli, hogy véletlenül se vegyél olyat, ami túl hosszú. De hát próba nélkül úgysem vásárolnál, nem igaz?
Ami nagyon fontos a jó méretet illetően, hogy a nyaknál maximum két ujjad férjen be a teljesen begombolt gallér és a nyakad közé, az ujjai épp, hogy takarják a csuklódat, és ne feszüljön sem a mellkasodon, sem a hasadon.
És lehetőleg, ne vegyél rövid ujjú inget, inkább ha meleged van, akkor hajtsd fel az ujját, az sokkal stílusosabb. Ha pedig nyakkendőt kötsz az ingedhez, akkor a legfelső gombot is be KELL gombolni, ha nem kötsz, akkor pedig TILOS. Nincs mese, nincs magyarázat, így van és kész, de ha nem hiszed, próbáld ki otthon a tükör előtt és majd rájössz magadtól.

Formális ing.

Ez az az ing, amit öltönnyel szoktak felvenni, és nyakkendőt kötnek hozzá. Jó ha az ember biztosra megy, és minimum egy fehéret beszerez belőle, de az sem baj, ha van egy fekete és egy kék is. Biztos, ami biztos alapon. Ha pedig nyakkendőt kötsz hozzá, akkor a nyakánál is gombold be az inget. Ami fontos, hogy egyszínű és minta nélküli legyen ez a darabod, mert az úgy elegáns.

 


Smart shirt

Ez az az ingfajta, ami a formális és a casual ing között helyezkedik el. Általában egyszínű, esetleg visszafogott mintázatú, lehet hordani zakóval, pulóverrel, kardigánnal és nyakkendőt nem kell hozzá felvenni. Ütősen mutat egy hasított bőr cipővel és vászonnadrággal is, de akár farmerral is hordható.

Casual shirt

A legjobb választás egy hétvégi programhoz. Nem túl elegáns, de mégsem egy egyszerű póló. Nagyon jól mutat egy farmerral vagy egy chinóval, és az sem baj, ha nincs végig begombolva, hogy az alatta lévő basic pólód is látszódjon. Ez lehet egyszínű, kockás vagy csikós, de az óriási mintáktól itt is tartózkodjunk.
Az anyaga pedig lehet pamut, keverék, vagy akár flanel is, évszaktól, helyzettől és időjárástól függően.






A bejegyzés trackback címe:

https://gentlemanstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr88266798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása