A stílust tanulni lehet, de megvenni nem

Gentleman Style

Gentleman Style

Cipők minden alkalomra és időjárásra

2016. január 12. - _bézsé_

Minden férfi ruházatának egyik legfontosabb eleme a lábbelije. És ez hatványozottan igaz egy igazi gentlemanre, mert amennyire elcsépelt, annyira igaz a mondás, hogy a nők -de akárki, akivel először találkozunk a cipőnket nézi meg elsőként. Az, hogy hogyan bánunk a cipőnkkel, és egyáltalán milyet veszünk fel, sok mindent elárul rólunk. Ezért nagyon fontos, hogy mindig minőségi és ápolt cipőben jelenjünk meg. A cipőápolásról majd később, először nézzük, hogy milyen lábbelik nem hiányozhatnak a cipős szekrényünkből.



1. Fekete Oxford

Hát, ezt talán magyarázni sem kell, hogy miért van szüksége minden gentgentlemannek egy pár jól megválasztott fekete Oxford cipőre. Ezt bármilyen formális öltözékhez tásíthatjuk, öltönnyel vagy akár szmokinggal is felvehetjük, de farmerhez és chinohoz nem ajánlott. Fontos, hogy valódi bőr legyen a tartósság, a kényelem és a láb egészsége miatt. És ha lehet, csakis kerekített orrú fazont válasszunk, a szögletes és hegyes végződésű cipők rendkívül előnytelenek és ízléstelenek.

ml060blk.jpg


2. Barna Oxford

A barna Oxfordra ugyanaz vonatkozik, mint a fekete társára, azonban itt meg kell válogatni, milyen színű öltönnyel viseljük. Egy szürke darabbal például remekül mutat, de egy farmer-ing casual párost is jól kiegészít.



3. Chelsea bolt

Ezekre a csúnya, latyakos, hideg napokra, amiket most élünk, kitűnő választás akár öltönyhöz, farmerhez vagy akár chinohoz is a chelsea boots. Gumis oldalának köszönhetően könnyű fel- és levenni, vastagabb talpa és magas szára miatt pedig melegen tartja a lábat. Bőrből vagy hasított bőrből készülnek, így az elegáns megjelenésről sem kell lemondanunk így,  télvíz idején. 


4. Szabadidő cipő

Ha pedig épp nem a londoni urakat akarjuk megsemmisíteni  elegáns megjelenésünkkel, vagy csak szimplán a kényelmet részesítjük előnyben, amikor leugrunk a boltba vagy grill partira megyünk, akkor elengedhetetlen egy vászon szabadidő cipő. Én személy szerint a New Balance modelljeit javaslom, mert nem annyira mindennapos, mint egy Nike, de van olyan jó minőségű, ráadásul ezeket kimondottan utcára tervezték. 


5. Nyári vászon cipő

 A nyári forróságban sokszor kényelmetlen a bőr félcipő, ezért ha farmert vagy chinot veszünk fel tökéletes választás lehet egy ilyen vászon cipő. Könnyed és elegáns, de öltönyhöz nem javaslom. Érdemes a Sealand választékát böngészni ez ügyben, én nagyon meg vagyok elégedve velük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gentlemanstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr298266794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása