A stílust tanulni lehet, de megvenni nem

Gentleman Style

Gentleman Style

Alapvetések II: Az alapvető ruhadarabok egy férfi szekrényében

2014. szeptember 24. - _bézsé_

 Azt azért fontos leszögezni, hogy nyilvánvalóan lehet az alább felsoroltakon kívül is (sőt!) egy férfinak több ruha darabja, de ha nem szeretsz sokat foglalkozni a vásárlással és/vagy a reggeli szett összeállításával, akkor ez a lista barátod lehet. Mert nagyon jól kombinálhatók egymással is, és gyakorlatilag minden alkalomra lesz mit felvenned, ha ezek a darabok megtalálhatók a gardróbodban.


1. Öltöny
 Ezt gondolom, nem kell túlmagyarázni. Bármikor jól jöhet egy jól szabott öltöny egy férfinak. Legyen az egy állásinterjú, megbeszélés, esküvő vagy randevú. Meg amúgy is; egy igaz férfinak egész egyszerűen kell egy öltöny. A feketével nem nyúlhatsz mellé, de ha ennél azért messzebb látsz a tengerészkék tökéletesen ki tudja váltani a jóöreg feketét, és még egy kicsit kreatívabbnak is hat. E mellé érdemes lehet beszerezni egy szürkét is, mert hasonló kvalitásokkal bír, mint a fekete vagy a tengerészkék, és a hétköznapokat is feldobja egy világos árnyalat.
A két gombos, szűkitett fazon most a divatos, érdemes ezek közt válogatni.



2. Fehér ing
 Ha eddig az iskolai évnyitó, vagy vizsga jutott eszedbe erről a darabról, akkor irány meditálni, és töröld ezt a képet a fejedből. Mert az igazság az, hogy egy nagyon jól kombinálható ruhaneműröl van szó, amit szinte mindenhez felvehetsz. Akár öltönnyel, akár farmerral, de nyáron felhajtott újjal még egy sorttal is jól mutat. Ha alakod engedi, akkor válassz slim-fit fazont.






3. Kockás ing
 A kockás ingről a favágók jutnak eszedbe? Nem baj, és nem is véletlen, hiszen ha egy favágó nem férfias, akkor ki, ugye? Persze nem csak a flanel létezik a világon (bár télen jó szolgálatot tud tenni), hanem igen széles választék van az anyagok és a kockák méretének terén is. Válogass nyugodtan!




4. Sötét kék farmer
 Bár a legtöbb ember szekrényében megtalálható a farmer, azért azt nem árt tisztába tenni, hogy a jó farmer évekig hű barátunk lesz, ezért érdemes jól megválasztani ezt a társat. Fontos a méret, hogy ne lógjon az ülepe, és ne szorítsa és domborítsa ki túlságosan a csomagot elől. A szára fedje a cipő felső részét, ne legyen bokavillantós. És lehetőleg sötét legyen, mert a világos nagyon femininné teszi a megjelenést.



5. Chinok
 A slim chinok a tökéletes átmenet a szövet nadrágok és a farmer között. Szinte bármikor, bármivel hordhatod. A vásárlásnál ugyanarra ügyel, mint a farmernél. Ami színeket illeti, jöhet a kék, fekete, szürke, bézs, barna, de akár a zöld is.





6. Basic pólók
 A basic pólók azok, amiket már 1200 Ft -ért megkapsz az összes ruhaüzletben, és tökéletesek ing vagy pulóver alá, de akár farmerral is simán hordhatod. A lényeg, hogy vagy kerek vagy Vnyakú legyen alapszínből, mint nélkül.





7. V- nyakú pulóver
 A basic pólók téli megfelelője, jobb minőségű pamutból vagy kasmírból érdemes beszerezni, hogy kényelmes és tartós darab legyen. Hordhatod ing felett, de akár az előbb említett basic pólóval is. Ugyanúgy érdemes alapszíneket választani a jó kombinálhatóság végett.




8. Sötét kék Zakó
 Egy ilyet azért jó ötlet beszerezni, mert kevésbbé alkalmi mint az öltönyt, de egy jó farmerral vagy chinoval elegáns teszi a megjelenést, és a basic pólóval is jól mutat, nem csak inggel.





9. Fekete Bőrcipő
 Ezt felesleges ragozni. Kell és kész. Mindegy mindentudókat választasz, se amarra mindenképp figyelj, hogy véletlenül se legyen kocka vagy túl hegyes orrú. A legjobb ha inkább kerekebb az orra. Remekül megy természetesen az öltönyhöz, de a csínokhoz is kiválló.




10. Szövetkabát
 A szövettanát azért, mert hasonlóan cikkünk többi darabjához, ez is jól kombinálható. Öltöny? Chino? Farmer? Ing? Pulóver? Mindegy! Bármivel felveheted. Az alacsonyabbak arra figyeljenek, hogy fenéknél ne érjen nagyon lejjebb, mert optikailag még kisebbnek.mutat túl hosszú kabát. Itt is érdemes egy kicsit többetbáldizni, mert nagyon hamar megtérül az ára egy jó minőségű kabátnak.



11. Fehérnemű
 Persze, alsógatyája mindenkinek van! Csak az nem mindegy, hogy milyen. Az egy dolog, hogy szexelő teheneket meg vicces feliratokat az a gatyán nem sok nő tart vonzónak, de egy kinyúlt gumijú, ne adj isten foltosat sem. És még ráadásul kényelmetlen is. És a kényelem fontos, ha a legékesebb testrészünkről van szó! Itt is a fazon ízlés kérdése, de a minőség nem! A jövőben az alapján érdemes megválogatni az alsód, a zoknid és trikód is.



A bejegyzés trackback címe:

https://gentlemanstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr558266800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása