A stílust tanulni lehet, de megvenni nem

Gentleman Style

Gentleman Style

Alapvetések I: Amit tilos felvenni

2014. szeptember 20. - _bézsé_

Tudom, tudom, nem fair rögtön ezzel kezdeni, de muszáj valahol nekilátni a dolgoknak. És úgy gondoltam, hogy a legjobb, ha már az elején kigyomláljuk azokat a ruhadarabokat, amiknek nem lenne szabad ott lenni a gardróbodban, és sikerül megszabadulni azoktól a szokásoktól, amik tönkre tehetik a megjelenésed, sokkal könnyebn dolgunk lesz a jövőben.
Alább meg is találod ezeket.


 
1. Zokni- szandál kombó.


Igen, tudom, hogy minden ilyen lista ezzel kezdődik, de sajnos még mindig nem lehet elégszer hangsúlyozni ezt, mert még mindig találkozni ilyennel, életkortól és társadalmi rétegtől függetlenül. De azért szerencsére, te nem tartozol közéjük. Ha eddig mégis hordtad ezt az összeállitást, remélhetőleg innentől nem fogod.

 


De mint minden, a zokni- szandál kombó is az evolúció útjára lépett, amit még jobban illik elkerülni, mint az ősét. És ez nem más, mint a vietnámi (flip-flop) papucs zoknival.


2. Rövid ujjú ing

Ez már korántsem akkora baki, mint az első volt, és lehet, hogy csak engem bánt, de engem nagyon. Lehet, hogy praktikus nyáron, de korántsem elegáns. Márpedig egy inget akkor veszünk fel, ha elengásabbá akarjuk tenni a megjelenésüket. Ha inget akarsz felvenni, de nagyon meleged van, akkor válassz inkább vékonyabb anyagból (pamut, lenvászon) készült darabot, és hajtsd fel az ujját, könyök alá vagy fölé. Mert ahova illene rövid ujjú inget felvenni, oda nyugodtan felvetsz egy polóinget is, ami azért sokkal jobb választás, mert különben úgy fogsz festeni, mintha a helyi McDonald's műszakvezetője lennél.

3. Póló vagy trikó nélküli ing

Ez egyrészt az ingednek sem tesz jót, mert az összes dezodor- és izzadságfolt azon fog meglátszódni, és rövidesen dobhatod ki a több ezer forintos ingedet, ami ugye nem túl gazdaságos.
Másrészt pedig nem igazán kellemes látvány a fehér vagy kék ingeden áttetsző felsőtested, legyen az bármennyire is kidolgozott. Inkább komikus látványt nyújt, hidd el.

4. Nagy mintás póló

Remélem ezt azért nem kell túlragozni. Nem vagy már tizenötéves, aki egy vicces(nek szánt) beszólással vagy gigászi farkasfejjel a pólóján akarja felhivni magára a figyelmet. Ide tartozik még óriási márkajelzés is, ez sem túl elegáns, hivalkodó megoldás. Ha pólót veszel fel, az legyen ez basic darab, akár kerek, akár V-nyakú.

5. Sok zsebes nadrág

Ha csak nem túrázni, horgászni, vadászni indulsz, felejtsd el ezt a nadgrágfajtát. Nem tudom, ki találta ki, hogy ez utcán is viselhető, de szivesen elbeszélgetnék vele a témában. Elég idiótán néz ki, hogy a combodon kitüremkedik a nadrágod a zsebek miatt, és általában ezeknek az anyaga sem a legjobb fajta. Ha lehet, kerüld el.

6. UV-ban ragyogó sportcipők.

Újabban elég sokszor látni ilyeneket az utcán, pedig szemmel láthatóan a gazdája nem futni készül. Pedig ezeket a darabokat azért találták ki, hogy a futókon legyen egy fényvisszaverő felület, nehogy el találják ütni este. Erre valaki felvette egyszer munkába vagy iskolába menet, és azóta a fél világ ezt hordja, pedig rém izléstelen.

Persze emlithetnék még sok mindent, például a a nyakig felhúzott (sok zsebes) nadrágot, amibe bele van tűrve a (nagy mintás) póló, esetleg ezt a szettet feldobva egy csinos övtáskával, de ez már lerágott csont, és biztos vagyok benne, hogy ilyeneket te amúgy sem követnél el.
Ha van, amit szerinted kihagytam, kommentben oszd meg velem.



A bejegyzés trackback címe:

https://gentlemanstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr848266802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

queenagi 2023.07.11. 09:46:43

Kedves blogíró!

Örülök, hogy végre valaki foglalkozik a divat "nem szabad" oldalával is. Én csak egyetlen dologban nem értek egyet veled: a rövid ujjú ingben. Szerintem nagy melegben igenis elfogadható a viselése, bár azt aláírom, hogy nyakkendővel mára már nevetségessé vált. Ugyanakkor tűzzel-vassal irtanám a feltűrt ujjú inget, még akkor is, ha szépen, hajtogatva van. Ha valahol elmegy a feltűrt ujjú, akkor már a rövid ujjú is rendben van. A különbség, hogy a rövid ujjú ilyennek van szabva, a hosszú feltűrt ujj pedig a ruhadarab megcsúfolása, hiszen hosszú ujjúnak készült, és úgy fest mintha az amúgy szellemi munkát viselője valami nehéz fizikai munkának gyürkőzne neki.
Ráadásul ezt a megoldást jolly jokerként kezelik a férfiak, miszerint most feltűröm, mert melegem van, meg nincs itt a főnök, hogy lássa, de délután van egy tárgyalásom, akkor megint csinálok belőle hosszú ujjút, és lehajtom. Csakhogy addigra úgy néz ki a z ingujj, mintha a kutya rágta volna meg, köszönhetően az előzetes feltűrésnek. Ha valami nem "business-like" akkor a gyűrött ruha végképp nem az.
Úgy gondolom, ha valaki irodában, szellemi munkát végez, legyen igénye arra, hogy rendesen öltözködjék. Az irodák amúgy is légkondicionáltak, ki lehet bírni bennük hosszú ujjúban, ha pedig nem kell olyan elegánsnak lenni, jöhet a rövid ujjú.
Úgy érzem, hogy a feltűrt ujj azért népszerű, mert azt az üzenetet közvetíti, hogy "komoly munkát végzek, irodában dolgozom, látod inget viselek, de nem vagyok egy nyúlbéla, nem leszek totál konform. szabad szellem vagyok és vad férfiállat, hölgyek essetek hasra előttem".
Végül pedig már suttogva merem csak megemlíteni, hogy attól, hogy az irodai viselet nem teljesen a kényelem jegyében van kitalálva, hát istenem. Így is nagyon sok engedmény van téve már ahhoz képest, ami 20-30 éve volt, és azt is kibírták, nem hullottak a padlóra tömegével a férfiak a hőgutától. Tessék egy picit tűrni, igazán ki lehet bírni. Aki úriembernek akar látszani, annak a kényelemből kell engednie.
süti beállítások módosítása